Duurzaamheid

Wij respecteren het milieu. Van de vezels in onze garens tot de pigmenten die worden gebruikt in de unieke kleuren van onze tapijten: we gebruiken de beste materialen en behandelen ze met het grootste respect.

Onze producten zijn ontworpen om lang mee te gaan en bieden een alternatief voor het hedendaagse wegwerpconsumentisme. Wij willen dat elk BOMAT product het canvas van uw leven wordt: een product dat vreugde en kleur brengt in uw interieur en in uw leven, een product dat u nog tientallen jaren zult koesteren. Elk stuk wordt speciaal voor u gemaakt, BOMAT heeft de bewuste keuze gemaakt om geen massaproductie te doen maar producten van hoge kwaliteit te leveren waar u van kunt genieten, waarbij een productietijd van drie maanden een verhaal van tijdloze cultuur bevat.
Zoals alles in het leven, moeten we beschermen wat ons dierbaar is, dus waarom niet de ruimtes waarin we dagelijks onze tijd doorbrengen? Wij hebben ons voorgenomen om ons milieu en uw persoonlijke omgeving te helpen beschermen door voor onze tapijten voornamelijk 100% natuurlijke vezels te gebruiken, zoals wol, Tencel, Sisal, hennep, linnen, zijde en dergelijke. Deze beslissing is tweeledig, ten eerste willen we niet dat de dreigende chemicaliën die in synthetische tapijten worden gebruikt in uw huizen, werkruimtes, vakantielocaties, enz. terechtkomen. Ten tweede zijn tapijten van natuurlijke vezels biologisch afbreekbaar.

Bij de productie beperken we afval tot een minimum, terwijl we streven naar een zo laag mogelijke impact op het milieu. Onze garens worden op een milieubewuste manier geverfd, volgens de hoogste normen en met verwerking zonder lozing van vloeistoffen.
Bovendien worden alle BOMAT-creaties in de EU getest aan de vakgroep Textiel van de Universiteit van Gent, waardoor we hun technische kwaliteiten kunnen waarborgen.
Maar duurzaamheid houdt hier niet op. Het heeft ook betrekking op de mensen in ons bedrijf. Lees daar hieronder meer over.

Forget about cold feet. Let colour and texture shape your mood

Met respect

We respecteren onze mensen.

Wij zijn een familiebedrijf, maar voor ons strekt het begrip familie zich uit tot het hele bedrijf. Het betekent dat we streven naar langdurige relaties, doorheen ups en downs. Wij respecteren de creatieve geesten en bekwame meesters die het allemaal mogelijk maken. Wij bieden hen de best mogelijke arbeidsomstandigheden; Onze wevers en arbeiders profiteren van een intensieve opleiding in de fabriek en een contractueel arbeidsplan. En in onze Indiase productiefaciliteit hebben we een speciaal programma opgezet om weduwen en vrouwen in nood te helpen.
Wij respecteren onze klanten door hoogwaardige producten te maken die de tand des tijds kunnen doorstaan, en door hen de beste begeleiding te geven om hun op maat gemaakte creaties te realiseren.

Persoonlijk

Laten we persoonlijk worden.
 
In een wereld van snelle, anonieme textielproductie, houden we ervan om persoonlijk te worden. Uiteindelijk is elk bedrijf een verhaal van mensen. Zeker BOMAT, een familiebedrijf, met sterke banden in binnen- en buitenland.
Persoonlijk betekent dat we graag uw verhaal horen, uw smaak leren kennen, u helpen bij het maken van producten op maat. Heeft u een speciale creatie in gedachten? Wilt u een specifieke kleur, textuur of vorm? Weet u niet zeker of iets gemaakt kan worden? Kom naar ons toe en praat met ons! We houden van een uitdaging :-).

Vakkundig

Van hand-tufting tot hand-weven: wij beheersen ons vak.

Onze minutieuze aandacht voor details en het gebruik van het beste bronmateriaal worden erkend in de tapijtindustrie en door vele topmerken, die onze expertise waarderen bij het omzetten van hun creaties in kwaliteitsproducten.
Alle BOMAT producten worden ontworpen in België en vervaardigd in Bhadohi in India, een regio met een rijke traditie van textielambacht die eeuwen teruggaat. Onze Indische collega’s zijn echte kunstenaars en ambachtslui.